lantischick - en vardagsbloggares betraktelser

11 februari 2007

Pasta Italiano

Den här rätten blev mitt substitut för bakispizza. Jag blandade de allra godaste ingredienserna á la Italia. Vissa ingredienser kan vara lite dyra men det finns billiga varianter av exempelvis valnötter också. Denna rätt kan alla göra, superenkelt! Tips till alla hjärtans dag kanske.

Pasta Italiano (2 pers)

Tid: 15-20 min

Ingredienser

- tagliatelli (några nystan)
- ca 4 skivor bresaola (alternaivt parma om man tycker det är godare)
- 1 vitlöksklyfta
- valnötter (en handfull)
- 2 dl lätt creme fraiche samt lite matlagningsgrädde/laga lätt
- olivolja
- ruccola/tatsoi (några knippen)
- chevre/parmesan
- salt & peppar
- ev. några droppar pressad citron på bresaolan


1. Koka pastan al dente
2. Hotta upp de delade valnötterna i lite olivolja i stekpannan
3. Pressa vitlöksklyftan i valnötterna
4. Tillsätt creme fraiche i stekpannan samt lite matlagningsgrädde. Eventuellt kan man tillsätta chevre eller parmesan efter tycke
5. Häll över pastasåsen i pastan och rör om samt salta och peppra.
6. Uppläggning; pasta, strö över små bitar av bresaolan samt pressa lite citron över och avsluta med ruccola/tatsoi
7. Toppa med parmesan

Enjoy!