lantischick - en vardagsbloggares betraktelser

18 mars 2007

Halstrade limemarinerade pilgrimsmusslor med kronärtskocksröra

Typ av rätt: Förrätt
Tillagningstid: ca 15 minuter

Ingredienser (2 pers)

- ca 4 pilgrimsmusslor (frysta går bra som också kunde köpas i charken)
- 1 lime
- lite olivolja
- några nävar mangold
- hallonvinäger
- salt

Kronärtskocksröra

- ½ burk kronärtkocksbottnar (på burk går bra)
- ½ burk naturell keso
- 1 liten pressad vitlöksklyfta
- 1/4 dl olivolja
- salt

Lätt men väldigt god förrätt. Kombinationen pilgrimsmusslor och kronärtskocka är inte på något sätt något beprövat kockrecept utan baseras helt och hållet på en rätt bestående utav två av mina favoritingredienser, vilket blev ett lyckat koncept. Annars kan många olika smaker sammankopplas med pilgrimsmusslan. Tyvärr är båda ingredienserna i dyraste laget men vid ett lyxtillfälle låter det sig väl smaka. Kronärtskocksröran är bara att mixa ihop med en mixer och sedan smaka av med salt. Pilgrimsmusslorna lät jag marineras med lite olivolja, pressad lime samt salt tills de skulle stekas mycket raskt (dryga minuten på vardera sidan). Musslorna serverades på en bädd av mangold smaksatt med lite hallonvinäger. Till denna rätt dracks mousserande vin från Sardinien (Aliante från Sella Mosca). Enligt uppgift ska det vara en beställningsvara på Systemet men har inte inköpt någon flarra än. Det är i alla fall ett friskt och lättdrucket vino frizzante.

Lycka till!