lantischick - en vardagsbloggares betraktelser

26 november 2006

Julstämning eller inte - det är frågan...

I början av november blev jag smått ilsk på alla skyltfönster och affärsmän som har tagit som tradition att julpynta så tidigt som möjligt för att maxa julintäkterna. Någon måtta får det väl vara, att ha julförsäljning i ca 2,5 mån av årets blott 12 månader kan kännas en smula överentusiastiskt. Tills förra helgen kändes hela spektaklet helt absurt och det som försäljarna ville locka fram hos en potentiell köpare kändes som bortblåst. Den här helgen har dock vinden vänt en smula, det är ju faktiskt 1:a advent om en vecka!

Karins indikatorer på julstämning:

- Snö och kyla: haha inte en minusgrad så långt örat kan nå... och snö tja den väl komma i april eller så när vårkänslorna börjar spira.
- Glögg: Åtnjöt första koppen för i år och det blev såklart Blossssa fast alkoholfri, har försökt få tag på den alkoholfulla varianten för året Blossa 06 för den ska tydligen vara fräsch men tja slut i många butiker och hos leverantören, men jakten fortsätter imorron.
- Lussekiise: Totalt 1 ½ kisse har det blivit men inte mammas hembakta än så länge
- Ljusprylar: Jodå, igår fick ljusstaken sitta in sig på fönsterbrädan och den verkade trivas riktigt bra förutom att ena ljuset verkar ha dött...
- Rött: Har uppbärt en röd tröja idag, köpte röda pärlor till ett framtida egengjort armband samt har slängt på den röda julduken på vardagsrumsbordet
- Julevents: Tja, julmarknad på Skansen inbokad samt julbord
-Klappar: Inte ens i sikte
-Julkalender (choklad): japp fixat !
-Julbak: Nej har bakat tårta hela november så min bakartalang måste få vila upp sig en aning
-Julprydnad: Har börjat fila på en nejlikeapelsin samt funderat på inköp av en bautajulkula
- Upptagna nära & kära: Njae inte så farligt ännu med inbokningar
- Längtan till julafton: jovars längtar efter ledighet och ompysslande samt skidor och frisk luft

Rätt bra förutsättningar måste jag erkänna och den som börjar klanka ner på att det är för tidigt än så länge kan utvandra till månen eller nåt för där kanske inte finns någon äkta jul!

Känn lugnet i julruschen!